Σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή, αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2001 07:22
UPD:07:36

Με φόντο τις απεργιακές κινητοποιήσεις αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και την ονομαστική ψηφοφορία που ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της βρίσκεται επί ποδός, προγραμματίζοντας απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Για σήμερα, έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 μ.μ., με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τις ημέρες των Χριστουγέννων, δηλώνουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι, που απασχολούνται στην καθαριότητα του δήμου Αθηναίων. Από σήμερα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ ήδη στους δρόμους σχηματίζονται βουνά από σκουπίδια. Χθες, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του δήμου, που με απορριματοφόρα ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Πειραιώς έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο προϋπολογισμός ανάβει φωτιές και στον χώρο της εκπαίδευσης. Σήμερα δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας ζητώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους, προσλήψεις προσωπικού και κατάργηση του θεσμού της αξιολόγησης.

Προβλήματα αναμένονται σήμερα και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι. Την αποχή τους συνεχίζουν και οι Πανεπιστημιακοί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα