Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 07:02
UPD:07:30

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei να οδεύει προς τα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών. Οι μετοχές της Sony Corp., της Venture Corp. και άλλων εταιρειών που σχετίζονται με τον κλάδο των κομπιούτερ, σημείωναν κέρδη, μετά το ράλι ανόδου του δείκτη Nasdaq στο Χρηματιστήριο της Wall Street, στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

«Η άνοδος του Nasdaq φέρνει ελπίδες για ανάκαμψη του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας φέτος και τονώνει την αγορά μετοχών εταιρειών με ηλεκτρονικά και με κομπιούτερ», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται 8,5 δισ. δολ. σε ιαπωνικές μετοχές, με την Daiwa SB Investments Ltd.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στις 8.422,64 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Συνολικά ο δείκτης αυτόν τον μήνα κέρδισε ποσοστό 7,3% και έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 1999. Ο δείκτης Topix κέρδιζε 0,5% φθάνοντας στις 838,01 μονάδες, με τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ να αποτελούν το 43% των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,7%. Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια σημείωναν κέρδη, εκτός από τον Hang Seng στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδονησία λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα