Σερβία: Εξασφάλιση χρηματοδότησης για τον South Stream

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 13:59

Την αναγκαία χρηματοδότηση για την κατασκευή του τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου South Stream στην επικράτειά της εξασφάλισε η Σερβία, σύμφωνα με τον διευθυντή της κρατικής εταιρείας Srbijagas, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.

«Οι ρωσικές τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του τμήματος του αγωγού στη Σερβία και θα απευθύνουμε πρόσκληση σε όλες τις τράπεζες για να επιλέξουμε αυτήν που προσφέρει τους καλύτερους όρους», είπε.

Επίσης, εξασφαλίστηκαν τα κεφάλαια για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων από τις οποίες θα διέλθει ο αγωγός. Η απαλλοτρίωση θα πραγματοποιηθεί με δίκαιους όρους για τους κατόχους της γης, με βάση τα όσα προβλέπονται από την αρμόδια διαχειριστική αρχή, είπε ο Μπαγιάτοβιτς.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για τα σημεία απ' όπου θα διέλθει ο αγωγός και για τους σταθμούς συμπίεσης του φυσικού αερίου.

Ο Μπαγιάτοβιτς ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, θα επισκεφθεί τη Σερβία στις 28 Φεβρουαρίου για να έχει συζητήσεις για το θέμα του αγωγού South Stream και το θέμα της τιμής του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγεται στη βαλκανική χώρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα