Μεταβλητότητα στις αγορές συναλλάγματος

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 13:32

Έντονη μεταβλητότητα παρατηρείται σήμερα στις αγορές συναλλάγματος εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων για τη στάση του G7 όσον αφορά στο ζήτημα της εξασθένησης του ιαπωνικού νομίσματος.

Το γεν, παρότι ξεκίνησε την ημέρα καταγράφοντας κέρδη έναντι του ευρώ και του δολαρίου, στη συνέχεια υποχώρησε. Στις 13.26 (ώρα Ελλάδος), το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,23% έναντι του δολαρίου, στα 93,61 γεν. Επίσης, σημείωνε απώλειες 0,41% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να ανέρχεται στα 126,17 γεν.

Παρότι στη χθεσινή σύνοδο του G7 φάνηκε να υπάρχει ανοχή στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης των ιαπωνικών αρχών, αξιωματούχος της «ομάδας των 7» δήλωσε ότι με την ανακοίνωσή του το G7 διατυπώνει ανησυχίες για τις έντονες διακυμάνσεις του γεν.

Η σύγχυση που επικρατεί στο πεδίο των συναλλαγματικών ισοτιμιών αναμένεται να συνεχιστεί εν όψει της συνόδου του G20 στη Μόσχα το Σαββατοκύριακο, αναζωπυρώνοντας τις ανησυχίες περί «συναλλαγματικού πολέμου».

«Το ζήτημα των ισοτιμιών έχει προκαλέσει διεθνή αναστάτωση και δεν θέλει πολύ για να ενταθεί η μεταβλητότητα [στις αγορές]», σχολιάζει στο Reuters o Πίτερ Ντίξον από την Commerzbank.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα