Γαλλία: Αμφισβητεί ο ΥΠΕΞ τον στόχο για το έλλειμμα

Μοσκοβισί: Δεν έχουν αλλάξει οι στόχοι της κυβέρνησης
Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 10:36

Η Γαλλία δεν θα καταφέρει πιθανότατα να πετύχει τον στόχο για μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ φέτος, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Λορέν Φαμπιούς.

Ερωτηθείς, αν η κρατική επιτροπή ελέγχου είχε δίκιο χθες, όταν εκτίμησε ότι η Γαλλία δεν θα πετύχει τον στόχο, ο γάλλος ΥΠΕΞ απάντησε: «Πιστεύω πως είναι πιθανό, και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αποφύγουμε την άσκηση περαιτέρω πιέσεων στην ανάπτυξη, ενώ παράλληλα θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και βέβαιοι ότι η λέξη “εξοικονόμηση” εντάσσεται στο λεξιλόγιό μας».

Ο κ. Φαμπιούς είναι ο πρώτος αξιωματούχος της κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ που παραδέχεται πως έχουν βάση οι αμφιβολίες των αναλυτών σχετικά με την επίτευξη των στόχων.

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι δεν έχουν αλλάξει ο στόχοι της κυβέρνησης για ανάπτυξη 0,8% και έλλειμμα 3% του ΑΕΠ το 2013.

Παραδέχθηκε, πάντως, πως ο στόχος για την ανάπτυξη θα είναι «δύσκολος» και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει αν χρειάζεται να επαναξιολογηθούν αυτοί οι στόχοι στα τέλη Μαρτίου, μετά τη δημοσίευση των οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα