Χρ. Σταϊκούρας: Αισιοδοξία για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής

Ικανοποίηση από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 21:05
EUROKINISSI

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2013 προκαλούν αισιοδοξία για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2012 δείχνει ότι η χώρα πέτυχε τους δημοσιονομικούς στόχους της, υποστήριξε χθες από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας μάλιστα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτύχει καλύτερα των αναμενόμενων αποτελεσμάτων προκειμένου να ενεργοποιηθεί η «ρήτρα θετικής απόκλισης».

Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ακόμα ότι τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2013 προκαλούν αισιοδοξία για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε χθες ότι τον Ιανουάριο ήταν θετικό το ισοζύγιο για τη χώρα και καταγράφηκε μάλιστα πρωτογενές πλεόνασμα 400 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 400 εκατ. ευρώ και έναντι ελλείμματος 33 εκατ. ευρώ πέρυσι.

«Εργαζόμαστε για να δούμε φως στο τούνελ. Επιδίωξή μας είναι να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα και να ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα απόκλισης προκειμένου να αποκαταστήσουμε αδικίες του παρελθόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας ή για «δεύτερες σκέψεις» όσον αφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα