Δεν εξετάζει αναδιάρθρωση του κυπριακού χρέους η Κομισιόν

Δηλώσεις Όλι Ρεν μετά τη συνεδρίαση του Ecofin
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 15:48
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του κυπριακού χρέους, ξεκαθάρισε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, επισημαίνοντας πως οποιοδήποτε πακέτο διάσωσης θα πρέπει να διασφαλίζει τη σταθερότητα της χώρας.

Ο κ. Ρεν ερωτήθηκε σχετικά με την ασφάλεια των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, για τις οποίες οι κοινοτικοί αξιωματούχοι αποφεύγουν τον τελευταίο καιρό να διαβεβαιώσουν ότι δεν κινδυνεύουν. Ωστόσο, η απάντηση που έδωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αφορούσε το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Δήλωση του Ολι Ρεν για την Κύπρο

Δήλωση του επιτρόπου, αρμόδιο για τις Νομισματικές και Οικονομικές Υποθέσεις τις ΕΕ, Ολι Ρεν για την Κύπρο κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνεδρίασης του Ecofin.

Πρόθεση της Κομισιόν, είπε, είναι να διασφαλίσει τη δίκαιη κατανομή των βαρών αναφορικά με την αναδιάρθρωση ή τη διάλυση των κυπριακών τραπεζών.

«Εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ελπίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί σύντομα, εντός του Μαρτίου», είπε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Γ. Ντάισελμπλουμ και Ολι Ρεν για την Κύπρο

Aποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ο. Ρεν.

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αν και δέχθηκε σειρά ερωτήσεων σχετικά με δημοσίευμα των Financial Times που έφερε την Κομισιόν να επεξεργάζεται σενάριο για επιβολή ζημιάς στους ανασφάλιστους καταθέτες σε κυπριακές τράπεζες και στους κατόχους κυπριακών ομολόγων, απέφυγε να διαψεύσει αυτό το ενδεχόμενο ισχυριζόμενος ότι δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Εurogroup.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα