Σε συμφωνία διακανονισμού κατέληξαν AOL Time Warner-Microsoft

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 14:28
UPD:14:32

Microsoft-AOL Time Warner

Σε ιστορικής σημασίας συμφωνία για διακανονισμό κατέληξαν οι αμερικανικοί κολοσσοί AOL Time Warner και Microsoft δίνοντας τέλος στη δεκαεξάμηνη αντιδικία τους σχετικά με το πρόγραμμα πλοήγησης στο Διαδίκτυο Netscape Navigator.

Οι όροι της συμφωνίας υποχρεώνουν τη Microsoft να καταβάλει στην AOL το ποσό των 750 εκατ. δολαρίων, το οποίο η εταιρεία μέσων ενημέρωσης και Διαδικτύου θα χρησιμοποιήσει για μείωση του χρέους της.

Ταυτόχρονα, η AOL συμφώνησε να χρησιμοποιεί την τεχνολογία μέσων των Windows της Microsoft καθώς και το πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer.

Η επιθετική στρατηγική ανταγωνισμού της Microsoft κατά της Netscape, τη δεκαετία του '90, είχε ως αποτέλεσμα να κριθεί ένοχη για παράβαση της νομοθεσίας για τον εμπορικό ανταγωνισμό, διατηρώντας παράνομα το μονοπώλιο της στα προγράμματα λειτουργικού συστήματος.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες ήλθαν σε μακροπρόθεσμη συμφωνία για μη αποκλειστική χρήση από την AOL της έκδοσης 9 του Windows Media Player και των μελλοντικών προγραμμάτων για τη δημιουργία, διανομή και αναπαραγωγή υψηλής πιστότητας ψηφιακών δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων μουσικής και βίντεο).

Και οι δύο πλευρές τόνισαν ότι καθοριστικός παράγοντας για τη συμφωνία - η οποία ανακοινώθηκε μετά την επίσημη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street χθες - είναι το κοινό συμφέρον για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης και πλέον αποτελεσματικής αγοράς ψηφιακών μέσων στο Διαδίκτυο.

Πηγή: AΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα