ΤτΕ: Τερματισμός του έργου του Επιτρόπου στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 14:50
UPD:14:52

Τερματίζεται με την Πράξη Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος 2522/29.5.2003 το έργο του Επιτρόπου στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, ο οποίος είχε διορισθεί με την ΠΔ/ΤΕ 2467/16.10.2000.

Ο διορισμός Επιτρόπου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε κριθεί επιβεβλημένος, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ρευστότητας που είχαν προκύψει από τη διοικητική αναταραχή και να αποκατασταθεί η λειτουργική επάρκεια και η αξιοπιστία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού αξιολόγησε τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας από το διορισμό του Επιτρόπου μέχρι σήμερα, έκρινε ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους η εν λόγω τράπεζα τέθηκε υπό καθεστώς Επιτροπείας.

Ειδικότερα, έχει αποκατασταθεί η ρευστότητα, έχουν σταθεροποιηθεί τα βασικά οικονομικά μεγέθη της, έχουν αυξηθεί οι σχηματισμένες προβλέψεις για την κάλυψη επισφαλειών του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και η εισπραξιμότητα των δανείων σε καθυστέρηση ενώ εφαρμόζονται οι κανόνες πιστοδοτικής πολιτικής επί των νέων δανείων και τα καταστατικά όργανα της τράπεζας λειτουργούν ομαλά.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Τράπεζα της Ελλάδος, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εφαρμογή από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας των γενικών και τυχόν ειδικών εποπτικών κανόνων σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της διοίκησής της.

Η ΠΔ/ΤΕ 2522/29.5.2003 ισχύει από τη δημοσίευσή της στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα