Σε πτωτική τροχιά το γεν

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 14:17

Συγκρατημένη πτώση σημειώνει το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, μετά τη δήλωση του ιάπωνα υπουργού Οικονομικών, Τάρο Άσο, ότι το G7 αναγνωρίζει πως τα μέτρα που λαμβάνει η Ιαπωνία δεν αποσκοπούν στη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Στις 13.06 (ώρα Ελλάδος), το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,12% έναντι του αμερικανικού και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 94,23 γεν. Σε σύγκριση με το ευρώ, το γεν σημείωνε πτώση 0,17% και η ισοτιμία ισούταν με 126,68 γεν.

Με σημερινή του ανακοίνωση, το G7 επανάλαβε τη δέσμευση των χωρών στην ελεύθερη διαμόρφωση των ισοτιμιών στην αγορά, σε μια προσπάθεια να μετριαστούν οι εντεινόμενες ανησυχίες για επικείμενο «συναλλαγματικό πόλεμο». Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, χαιρέτησε την ανακοίνωση, η οποία αναγνωρίζει ότι τα μέτρα που λαμβάνει το Τόκιο δεν αποσκοπούν στη χειραγώγηση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, όπως δήλωσε.

Στις χθεσινές του δηλώσεις, ο αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών, Λαέλ Μπρέιναρντ, επιβεβαίωσε τη στήριξη των ΗΠΑ προς στις πολιτικές της ιαπωνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του αποπληθωρισμού, κάτι που ερμηνεύτηκε από την αγορά ως ανοχή των ΗΠΑ προς την εξασθένηση του γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα