Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή της Υγεία Α.Ε.

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 18:03

Η σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Υγεία Α.Ε. ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2002. Δικαιούχοι είσπραξης του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας στη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 2ας Ιουνίου 2003. Από την 3η Ιουνίου 2003 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος για τη χρήση 2002.

Οι δικαιούχοι του μερίσματος θα παραλάβουν ταχυδρομικώς ονομαστική δίγραμμη επιταγή η οποία θα αρχίσει να ταχυδρομείται από την 10η Ιουνίου 2003 .

Η γενική συνέλευση ενέκρινε επίσης την τροποποίηση του τρόπου διάθεσης μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων σε σχέση με το Ενημερωτικό Δελτίο του Μαρτίου 2002.

Οι τροποποιήσεις έχουν ως εξής:

Ι) Αλλαγή της χρήσης κεφαλαίων που προορίζονταν για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης (προβλεπόμενου ποσού 1.330 χιλ. ευρώ), για την κατασκευή νέων εξωτερικών ιατρείων (προβλεπόμενου ποσού 1.330 χιλ. ευρώ), για την κατασκευή συνεδριακού χώρου (προβλεπόμενου ποσού 1.550 χιλ. ευρώ).

Για την υλοποίηση των ανωτέρω τριών επενδύσεων απαιτείτο η λήψη οικοδομικής άδειας η οποία τελικά δεν χορηγήθηκε.

ΙΙ) Αλλαγή της χρήσης κεφαλαίων που προορίζοντο για την αγορά/ κατασκευή κινητών μονάδων check up (προβλεπόμενου ποσού 436 χιλ. ευρώ). Η συγκεκριμένη επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω μεταβολής των συνθηκών της αγοράς.

Το συνολικό ποσό των 4.646 χιλ. ευρώ που αφορά στις ως άνω επενδύσεις, θα διατεθεί για τη μείωση του τραπεζικού δανεισμού (2.436 χιλ. ευρώ), και την αγορά νέων ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού (2.210 χιλ. ευρώ). Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι τροποποιήσεις δεν θα επηρεάσουν τα αρχικώς αναμενόμενα αποτελέσματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα