Αυξήθηκαν τα κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Ώθηση από την υψηλή τεχνολογία
Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 19:07

ΑΞΙΟΛΟΓΑ κέρδη κατέγραψαν στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό νωρίς το απόγευμα μετά την ανακοίνωση ενθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία και τη σημαντική ενίσχυση των μετοχών στη Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/30/625997.htm .

Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,76% και έφθασε τις 2.991,75 μονάδες ανεβάζοντας τα εβδομαδιαία του κέρδη στο 3,26%.

Στο Αμστερνταμ ο δείκτης AEX έκλεισε στις 280,57 μονάδες αυξημένος κατά 0,99%, ενώ αντιθέτως εξαίρεση αποτέλεσε ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,36%, στις 4.068,7 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 2,23%.

Στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, περίπου δύο ώρες πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, ο δείκτης Xetra DAX σημειώνει σημαντική άνοδο κατά 2,47% έχοντας διαμορφωθεί στις 2.978 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον προσείλκυσαν οι μετοχές εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο της είδησης ότι η αμερικανική Novellus διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις της σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας ημιαγωγών ASML ενισχύθηκε κατά 7,4%. Ανοδο άνω του 7% σημειώνει αυτή την ώρα στη Φρανκφούρτη και ο τίτλος της γερμανικής ομοειδούς εταιρείας Infineon Technologies.

Ώθηση στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έδωσε και η δημοσιοποίηση έκθεσης της Goldman Sachs στην οποία προβλέπεται αύξηση των τιμών και της ζήτησης για τσιπ μνήμης DRAM από τον Ιούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα