Στις Βρυξέλλες την Τρίτη ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 16:42
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο της 1ης συνάντησης της Ομάδας Συντονισμού (High Level Steering Group) για την Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας (ΕΣΚ) για τις Πρώτες Ύλες.

Στην Ομάδα Συντονισμού συμμετέχουν: ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε και Κοινοτικός Επίτροπος για τη Βιομηχανία, Antonio Tajani, ο Επίτροπος για το Περιβάλλον, Janez Potočnik, η Επίτροπος για την Έρευνα και Καινοτομία, Máire Geoghegan-Quinn, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μέλη ερευνητικών οργανισμών και επιχειρήσεων, καθώς και επτά Ευρωπαϊκές χώρες σε επίπεδο Υπουργών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η Ομάδα Συντονισμού θα παρέχει στην ΕΣΚ συμβουλές στρατηγικού χαρακτήρα και πολιτική καθοδήγηση, με στόχο την εξασφάλιση πρώτων υλών για την καλύτερη κάλυψη των ευρωπαϊκών αναγκών.

Με τη συνάντηση της Τρίτης, ξεκινά η διαδικασία προετοιμασίας του Στρατηγικού Σχεδίου Υλοποίησης για το διάστημα 2014-2020, το οποίο προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 και να εγκριθεί μέχρι το τέλος του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα