Οι όροι της συγχώνευσης ΕΛ.ΠΕ. και Πετρόλα

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2003 20:08

Τη συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Paneuropean, βασικού μετόχου της Πετρόλα, μέλους του Ομίλου Λάτση, ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης και ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/05/30/626089.htm, που εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, ο Ομιλος Λάτση θα κατέχει περίπου το 25% των ΕΛ.ΠΕ.

Οπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης, βάσει της συμφωνίας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛ.ΠΕ. θα αυξηθούν από 11 σε 13 και το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει το δικαίωμα να διορίζει επτά στα 13, η Πετρόλα δύο, και οι εργαζόμενοι, καθώς και η μειοψηφία των μετόχων, από δύο μέλη.

Η διοίκηση της εταιρείας παραμένει υπό τον έλεγχο του Ελληνικού Δημοσίου. Το δικαίωμα αυτό μπορεί να καταργηθεί μόνο μετά την πάροδο πενταετίας, και μόνον εφόσον υπέρ της αλλαγής ψηφίσει το 50% συν 1 μετοχή του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

Με την συμφωνία αυτή, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, δημιουργείται μια σημαντικού μεγέθους πετρελαϊκή εταιρεία με συνολικό κύκλο εργασιών 3.905 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε επίσης ότι δεν τίθεται ζήτημα απώλειας θέσεων εργασίας, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο σχηματισμού μονοπωλίου ή ολιγοπωλίου, προσθέτοντας ότι «η αγορά πετρελαίου είναι απελευθερωμένη και ο ανταγωνισμός γίνεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα