Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία, να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών. Οι μετοχές της Canon Inc., της Samsung Electronics Co. και άλλων εξαγωγικών εταιρειών σημείωναν κέρδη, μετά την ανακοίνωση των στοιχειών για τη βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι η ζήτηση από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου ενδέχεται να ανακάμψει.

Ο Nikkei κέρδιζει ποσοστό 1,9% φθάνοντας στις 8.585,85 μονάδες, στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε κατά 2,4%. Στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE κέρδιζε 2,5%, τη στιγμή που ο Straits Times στη Σιγκαπούρη εμφάνιζε κέρδη 1,7%, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

«Οι επενδυτές ενθαρρύνονται από την πιο λαμπερή εικόνα της αμερικανικής οικονομίας», ανέφερε ο Sadaharu Nagumo, ο οποίος διαχειρίζεται 668 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Japan Investment Trust Management Co., συμπληρώνοντας : «Μπαίνουν ξανά στην αγορά για να αγοράσουν μετοχές εξαγωγικών εταιρειών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ».

Κλειστό είναι σήμερα το Χρηματιστήριο στη Ν. Ζηλανδία λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα