Η Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ για το δημοσίευμα της «Αυριανής»

Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2003 15:30

Επιστολή-απάντηση στη διοίκηση του Χ.Α. απέστειλε η εισηγμένη εταιρεία Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυριανή». Η απάντηση της εισηγμένης έχει ως εξής:

«Η διοίκηση της Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ έλαβε γνώση του δημοσιεύματος του φύλλου της 30/5/2003 της εφημερίδας «Αυριανή» με τίτλο «Εμπλοκή σε εισηγμένη εταιρεία» το οποίο διαψεύδει και σχολιάζει ως εξής :

1) Για την αντιδικία της Αθηνά ΑΕΤΒ & ΤΕ με τους βασικούς μετόχους των συγχωνευθεισών πρώην ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΕ και ΜΕΤΤΕΜ ΑΕ έχει ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό και με το από 15/5/2003 Δελτίο Τύπου της ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ&ΤΕ το οποίο αναφέρει τα πραγματικά γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί, σύμφωνα με τα οποία α)οι βασικοί μέτοχοι των ως άνω εταιριών έχουν εγγυηθεί την εισφερθείσα καθαρή θέση των εταιριών τους και η οποία εκ των υστέρων διεπιστώθη από ανεξάρτητο ελεγκτή κύρους ότι υπελείπετο της εγγυηθείσης και β) η οριστική επίλυση της διαφοράς θα δοθεί από την διαιτησία όπως προβλέπεται από τα συμφωνητικά που τα μέρη έχουν υπογράψει.

2) Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α. κατά την συνεδρίαση του της 29/5/03 ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο που αφορά στην συγχώνευση της εταιρείας μας με απορρόφηση και των παραπάνω εταιρειών και την έκδοση των νέων μετοχών υπέρ των μετόχων των εταιρειών που απορροφήθηκαν.

3) Τέλος, οι αναφορές του δημοσιεύματος "περί χρηματιστηριακού σκανδάλου, πλαστούς ισολογισμούς, τα κόλπα των συγχωνεύσεων, και για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι" δεν αφορούν στην εταιρείας μας ούτε έχουν σχέση με την μέχρι σήμερα διαυγή επιχειρηματική πρακτική της».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα