Υποχωρεί το ευρώ έναντι του γιεν

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 07:47

Υποχωρεί το ευρώ έναντι του γιεν για δεύτερη ημέρα κατά τη διαπραγμάτευσή του στο Τόκυο, καθώς εικάζεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα προχωρήσει σήμερα στην μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού, περιορίζοντας έτσι την ελκυστικότητα των επενδύσεων στην περιφέρεια που συναλλάσσεται με το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Η ΕΚΤ ενδέχεται να προχωρήσει στη μείωση των βασικών επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο 2%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πλειονότητας 32 οικονομικών αναλυτών του Bloomberg News, περιορίζοντας τη διαφορά από το βασικό επιτόκιο της Federal Reserve Bank, το οποίο είναι 1,25%.

Χθες, εκθέσεις έδειξαν υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη τον Μάϊο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα και τον πληθωρισμό να βρίσκεται κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ, κάτι το οποίο αυξάνει την προοπτική για χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού.

Το ευρώ υποχώρησε στα 139,07 γιεν το μεσημέρι στο Τόκυο (τοπική ώρα) από 139,56 γιεν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του δολαρίου διαπραγματεύθηκε στο 1,1742 δολ. από 1,1767 δολάρια



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα