Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding : Μείωση πωλήσεων και κερδών

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 12:55

Σε 11,19 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν σε ενοποιημένο επίπεδο οι πωλήσεις της Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding εμφανίζοντας μείωση κατά 11% σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, η μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων οφείλεται κυρίως στην πτώση που σημείωσε στο σύνολό της η κατανάλωση της μπύρας στη χώρα μας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η κατανάλωση επηρεάσθηκε ιδιαίτερα από τον πόλεμο στο Ιράκ και τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι απώλειες του πρώτου τριμήνου είναι προσωρινές και ότι δεν θα επηρεάσουν τα προσδοκώμενα ετήσια αποτελέσματα του 2003.

Η διοίκηση προβλέπει ότι ο αρχικός ετήσιος στόχος θα επιτευχθεί, καθώς οι ενδείξεις από την πορεία των πωλήσεων τους μήνες Απρίλιο και Μάϊο είναι θετικές.

Παράλληλα η συμμετοχή των πωλήσεων του τριμήνου στα συνολικά αποτελέσματα του έτους είναι πολύ μικρή, λόγω έντονης εποχικότητας του προϊόντος.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) καθώς και τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν κάμψη, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στους παράγοντες που επηρέασαν δυσμενώς την αγορά της μπύρας κατά το πρώτο τρίμηνο και αναφέρονται παραπάνω.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΠΟΚΑ



Σχολιασμένα