Α-Β Βασιλόπουλος: Mέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή

Τρίτη, 03 Ιουνίου 2003 16:31

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Αλφα-Βήτα Βασιλόπουλος Α.Ε. παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Delhaize κ. Pierre-Olivier Beckers και των ιδρυτών της εταιρείας κων Γεράσιμου και Χαράλαμπου Βασιλόπουλου.

Ο γενικός διευθυντής κ. Μαχαίρας παρουσίασε στους μετόχους την πορεία των εργασιών της εταιρείας μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2003, καθώς και τις προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων που ήδη ανακοινώθηκε για το πρώτο τρίμηνο του 2003 συνεχίστηκε και μέχρι το μήνα Μάιο.

Ο κύκλος εργασιών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003 παρουσίαζε αύξηση κατά 11% σε ενοποιημένη βάση και κατά 9,8% για τη μητρική εταιρεία σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Ο κ. Μαχαίρας αναφέρθηκε επίσης στο 2002 ως «το έτος της θεσμικής ωριμότητας και εταιρικής διακυβέρνησης» αφού στη διάρκειά του ενισχύθηκαν οι διαδικασίες και θεσπίσθηκαν τα Όργανα που διασφαλίζουν την μέγιστη δυνατή διαφάνεια στην λειτουργία της εταιρείας απέναντι στους μετόχους και στα λοιπά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μωυσής εξήρε το γεγονός ότι στην «Αλφα-Βήτα», αντίθετα με το γενικό κλίμα που επικρατεί στη Χώρα, σημειώνεται άνοδος των πωλήσεων, βελτίωση της κερδοφορίας, αύξηση της απασχόλησης και σταθερότητα στις τιμές. Η θετική αυτή εικόνα, προσέθεσε επικαλούμενος στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του Ι.Ο.Β.Ε. «Συγκυρία», φαίνεται ότι χαρακτηρίζει γενικότερα το ελληνικό λιανεμπόριο τροφίμων.

Η συνέλευση ενέκρινε τα πεπραγμένα του 2002, καθώς και διανομή μερίσματος 0,24 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό ποσό μερίσματος που διανέμεται είναι αυξημένο κατά 18% σε σχέση με το μέρισμα που διανεμήθηκε τον προηγούμενο χρόνο.

Η συνέλευση προχώρησε επίσης στο χαρακτηρισμό της ιδιότητας των ένδεκα μελών του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με το νέο Νόμο περί Εταιρικής Διακυβέρνησης. Ως εκτελεστικά μέλη ορίστηκαν οι κ.κ. Μωυσής, Αναγνωστόπουλος και Μαχαίρας, ως μη εκτελεστικά συνδεόμενα με τον κύριο μέτοχο ο κ. Beckers και πέντε ακόμη ανώτατα στελέχη της Delhaize, και ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά οι κ.κ. Κώστας Κυριακίδης και Τρύφων Κολλίντζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα