Reuters: Κοντά σε συγχώνευση US Air – AMR

Πιθανόν εντός εβδομάδας οι ανακοινώσεις
Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 07:16
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Κοντά σε συμφωνία συγχώνευσης, ύψους 11 δισ. δολαρίων, από την οποία αναμένεται να προκύψει η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, βρίσκονται οι US Airways και AMR, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Άτομα προσκείμενα στο θέμα είπαν στο πρακτορείο ότι σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο αερομεταφορέων, όπως η διοικητική δομή, έχουν πλέον «γεφυρωθεί» και πως η συμφωνία ίσως ανακοινωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, βάσει των όρων της συμφωνίας οι οποίοι όμως δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, ο διευθύνων σύμβουλος της US Airways Νταγκ Πάρκερ θα γίνει CEO της νέας εταιρείας, ενώ ο Τομ Χόρτον της AMR ενδέχεται να οριστεί μη εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την άνοιξη του 2014, όταν η νέα εταιρεία θα πραγματοποιήσει την πρώτη ετήσια γενική συνέλευση.

Η συμφωνία, που θα είναι αποκλειστικά σε μετοχές, θα αποτιμά την αξία του νέου αερομεταφορέα μεταξύ 10,5 δισ. δολαρίων και 11 δισ. δολαρίων και θα δίνει στους πιστωτές της AMR το 72% της ιδιοκτησίας της νέας εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στους μετόχους της US Airways.

Οι εκπρόσωποι των δύο αερομεταφορέων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.
 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα