Παροχή υπηρεσιών στα φαρμακεία από θυγατρική της Lavipharm

Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2003 17:22

Στον τομέα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στα φαρμακεία, μέσω της θυγατρικής της Pharma Plus, επεκτείνεται ο Ομιλος Lavipharm.

Οπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον γενικό διευθυντή της Pharma Plus, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, «η πρόταση της Pharma Plus είναι καινοτόμα, καθώς προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μιας αλυσίδας χωρίς να δημιουργείται αλυσίδα, χωρίς να θίγεται η ανεξαρτησία του φαρμακοποιού και χωρίς να απαιτείται εκ μέρους του η καταβολή κεφαλαίων - όπως με τους συνεταιρισμούς».

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο φαρμακοποιός επιβαρύνεται με κόστος για την παροχή των εξειδικευμένων υπηρεσιών από την Pharma Plus, το οποίο κυμαίνεται από 300 έως 1.050 ευρώ μηνιαίως, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Μέχρι στιγμής τα συνεργαζόμενα φαρμακεία ανέρχονται σε εννέα, καθώς η πιλοτική εφαρμογή ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2002. Στόχος της εταιρείας είναι στα επόμενα έξι χρόνια να ανέλθουν σε 350.

Ενα από τα ανταγωνιστικά πλειονεκτήματα της Pharma Plus, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lavipharm, Θανάσης Λαβίδας, είναι η σχέση της με τη μεγαλύτερη ιδιωτική φαρμακαποθήκη Lavipharm Alliance Sante, και το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής στην Ελλάδα, τη Pharma Logistics. Οπως είπε, ανήκοντας και οι τρεις εταιρίες στον ίδιο Ομιλο, είναι σε θέση να προσφέρουν στον φαρμακοποιό, μέσα από συνέργειες, ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών, με το χαμηλότερο κόστος για την επιχείρησή του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΒΙ



Σχολιασμένα