Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2003 07:02
UPD:07:06

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co., μετά την έκθεση για τον δείκτη επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα υπηρεσιών των ΗΠΑ, που πρόσθεσε μία ακόμη σημάδι, ότι η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο ενδέχεται να αναπτυχθεί τους ερχόμενους μήνες.

«Είναι μία αλυσιδωτή αντίδραση και χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϊβάν, θα ευνοηθούν περισσότερο, καθώς οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη αγορά στην οποία εξάγουν», ανέφερε ο Angelo Corbetta, ο οποίος διαχειρίζεται 109 δισ. δολ. σε μετοχές με την Pioneer Investment Management Ltd. στη Σιγκαπούρη, συμπληρώνοντας : «Οι ΗΠΑ κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τονώσουν την οικονομία τους και αυτό λειτουργεί». Ο ίδιος κατέχει μετοχές της Canon Inc. και της Tokyo Electron Ltd.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 1%, φθάνοντας στις 8.640,60 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix αναρριχήθηκε κατά 0,8% φθάνοντας στις 858,09 μονάδες. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,5%, τη στιγμή που στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE σημείωνε κέρδη 1,4% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου επτά μηνών. Οι μετοχές της United Overseas Bank Ltd., οδήγησαν τις λοιπές μετοχές των μεγαλύτερων εταιρειών της νήσου σε υψηλότερα επίπεδα.

Από τον Απρίλιο, ο δείκτης Nikkei έχει κερδίσει συνολικά ποσοστό 8,4%, ενώ στη Ν. Κορέα ο Kospi έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 20%, ο TWSE στην Ταϊβάν 9,6% και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη έχει σημειώσει άνοδο 12%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα