FT: Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 14:24

Για σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία κάνουν λόγο οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα επικαλούμενοι πρόσφατα οικονομικά στοιχεία και δηλώσεις επιχειρηματιών.

Όπως παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα, πολλές πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Unilever, Henkel και Procter & Gamble έχουν εξαγγείλει τα σχέδιά τους για αύξηση της παραγωγής στις μονάδες τους στην Ελλάδα.

«Πλέον αισθανόμαστε πιο σίγουροι για το μέλλον της Ελλάδας… Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε μπροστά τους επόμενους μήνες», σχολιάζει στους FT ο επιχειρηματίας Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος διαχειρίζεται την εταιρεία επενδύσεων Olympia Development.

«Οι συνθήκες στο εξωτερικό έχουν βελτιωθεί, αισθανόμαστε ασφαλείς στην Ευρωζώνη και η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μεταρρυθμίσεις», σημειώνει ο κ. Καραγιάννης, την άποψη του οποίου συμμερίζεται μεγάλη μερίδα ελλήνων επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία του ΙΟΒΕ για άνοδο του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης κατά πέντε μονάδες τον Δεκέμβριο, καθώς και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μετά τη μείωση του εργατικού κόστους.

Ο Αλέξης Πανταζής, πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs και σημερινός ιδιοκτήτης της εταιρείας Hellas Direct παρατηρεί και αυτός σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. «Δεν γνωρίζουμε εάν αυτή θα είναι βραχύβια, ωστόσο, παρατηρείται σαφής άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου από την αρχή του έτους», δηλώνει στου FT.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα