Επένδυση 30 εκατ. ευρώ από τη Sunlight

Νέα μονάδα ανακύκλωσης μπαταριών μολύβδου στην Κομοτηνή
Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 11:56

Στον τομέα της ενέργειας είναι η επόμενη μεγάλη επένδυση του επιχειρηματία, Π. Γερμανού, καθώς χθες η «Συστήματα Sunlight» ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει έως και 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέας μονάδας ανακύκλωσης συσσωρευτών μολύβδου.

Η νέα μονάδα που αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους θα παράγει ετησίως 15.000 τόνους κραμάτων μολύβδου καλύπτοντας το 80% των αναγκών της εταιρείας σε πρώτη ύλη. Με αυτή την κίνηση η εταιρεία ελπίζει σε βελτίωση της κερδοφορίας της, ενώ θα αποτρέψει την εκροή συναλλάγματος από τη χώρα μας κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, στην Ελλάδα ανακυκλώνεται με νόμιμες διαδικασίες μόνο το 20% των χρησιμοποιημένων μπαταριών, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ξεπερνά σήμερα το 95%.

Η νέα μονάδα στην περιοχή της Κομοτηνής θα δημιουργήσει άμεσα πενήντα νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα οργανωθεί σε μια έκταση 42 στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη επένδυση καλύπτεται από τραπεζικό δανεισμό, αλλά και από επιδότηση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί ότι για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της εταιρείας ολοκληρώθηκε πρόσφατα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 22 εκατ. ευρώ.

Η «Συστήματα Sunlight» παρουσίασε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κύκλο εργασιών ο οποίος διαμορφώθηκε σε περίπου 120 εκ. ευρώ και το 98% των εσόδων της προέρχεται από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τη διοίκησή της κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κατάφεραν να βελτιώσουν την κερδοφορία τους σε επίπεδο EBITDA κατά 10%. Στόχος της διοίκησής της είναι να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση σε αγορές όπως η Μέση Ανατολή, η Νότια Αμερική και η Ασία.

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ - [email protected]



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα