Στα μέσα Ιουλίου η διάθεση του 24,61% του ΟΠΑΠ

Πέμπτη, 05 Ιουνίου 2003 16:55

Σε ένα ακόμη βήμα προς την υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων προχωρεί το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της επικείμενης διάθεσης μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί συνδυασμένη προσφορά, η οποία θα συνίσταται σε δημόσια εγγραφή στην Ελλάδα σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές καθώς και ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές στο εξωτερικό, σύμφωνα με τους όρους του Κανονισμού S / Κανόνα 144A των Η.Π.Α.

Το μέγεθος της συνδυασμένης προσφοράς αναμένεται να ανέλθει σε ποσοστό έως και 24,61% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Η συνδυασμένη προσφορά αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Ιουλίου 2003, ενώ αντικείμενό της θα αποτελούν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε., τις οποίες κατέχει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα, μέσω της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών Α.Ε.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την συνδυασμένη προσφορά μετά τη λήψη των απαιτούμενων αδειών και εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Το Ελληνικό Δημόσιο όρισε τις Alpha Finance, Citigroup, Credit Suisse First Boston, EFG Telesis Finance και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από κοινού ως Γενικούς Συντονιστές της συνδυασμένης προσφοράς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα