Εκδήλωση Repower Greece: Κλειδί η επένδυση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 19:42
RepowerGreece

Τη σημασία διαρκών επενδύσεων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα για μία μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη υπογράμμισαν όλοι οι ομιλητές στην εκδήλωση του ακαδημαϊκού κύκλου συζητήσεων που διοργάνωσε η διεθνής εκστρατεία δημόσιας διπλωματίας Repower Greece στις 5 Φεβρουαρίου στο Πανεπιστήμιο του Harvard στη Βοστώνη.

Πάνω από 120 φοιτητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν από το Harvard, το MIT και το Boston University, όπου συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδος και την διαμόρφωση λύσεων.

Ομιλητές και παρευρισκόμενοι επιπλέον ανέδειξαν την αξία του ανθρώπινου δυναμικού στη χώρα μας. Μάλιστα ο καθηγητής Dr. Nicholas Ashford-Professor of Technology & Policy του MIT παρομοίωσε το δυναμικό αυτό με χρυσορυχείο, η αξία του οποίου ξεπερνάει κατά πολύ τα σχέδια αξιοποίησης των μεταλλείων χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι για πάρα πολλά χρόνια είχαμε πάρει λάθος κατεύθυνση, μη επενδύοντας στο ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας μας και στην παιδεία που μπορεί να προσφέρει στον κόσμο. 

Επίσης έγιναν προτάσεις για την ανάπτυξη μίας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που θα ταίριαζε την ζήτηση και προσφορά καθημερινών υπηρεσιών, καθώς και για την καλύτερη κεφαλαιοποίηση της ψηφιακής και επικοινωνιακής τεχνολογίας για την ανάπτυξη του τουρισμού.   

Ακόμη μέσα από τις συζήτησεις υπογραμμίστηκε η ανάγκη μίας βαθιάς κοινωνικής αλλαγής με πρωταγωνιστές «όλους μας» για την οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο.

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Βοστώνη κύριος Φωτόπουλος, ο οποίος προς τιμή του, περιορίστηκε στο να παρακολουθήσει την εκδήλωση, αφήνοντας τους φοιτητές και συμμετέχοντες ομιλητές στο προσκήνιο.

Στόχος του Repower Greece είναι η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας και η αντιμετώπιση των αρνητικών στερεοτύπων που επικρατούν για τη χώρα μας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα