Ανοδικές τάσεις στη Σοφοκλέους

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 11:12
UPD:11:29

ΘΕΤΙΚΟ είναι το κλίμα στη Σοφοκλέους κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης με τις μετοχές του ΟΤΕ, της Εθνικής και της Εμπορικής να σημειώνουν άνοδο άνω του 1%.

Αυτή την ώρα (11:05) ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών ενισχύεται κατά 0,77% έχοντας διαμορφωθεί στις 1.846,12 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών φθάνει τα 6,6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 1,9 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε προσυμφωνημένη συναλλαγή http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 132 σημειώνουν άνοδο, 28 υποχωρούν και 42 παραμένουν αμετάβλητες.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες κινούνται ανοδικά με εξαίρεση το δείκτη διυλιστηρίων, ο οποίος υποχωρεί κατά 0,31%. Τα σημαντικότερα κέρδη (2,43%) καταγράφει ο ασφαλιστικός. Οι δείκτες τραπεζών και τηλεπικοινωνιών ενισχύονται κατά 1,46% και 0,35% αντιστοίχως.

Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 1,20%. Η Goldman Sachs υποβάθμισε τη μετοχή του Οργανισμού σε "in-line" από "outperform" επικαλούμενη την αβεβαιότητα σχετικά με τη μερισματική του πολιτική και τη στρατηγική του στις δραστηριότητές του στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΤΕ και της Intracom συνεχίζονται, προκειμένου να ρυθμιστεί η οφειλή της Cosmorom προς την εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού υλικού (μαζί με τους τόκους περί τα 117 εκατ. ευρώ).

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού ενημερώθηκε χθες για την πορεία των συζητήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική επιδίωξη της διοίκησης του ΟΤΕ είναι να ρυθμιστεί η οφειλή με τρόπο ώστε η μητρική εταιρεία RomTelecom να πληρώσει άμεσα ένα ποσό (περί τα 28 εκατ. ευρώ) στην Intracom (άγνωστο το πού θα τα βρει η ρουμανική εταιρεία καθώς και το πώς θα συμβάλει ο ΟΤΕ ως βασικός μέτοχός της) και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε δόσεις και σε όσο μεγαλύτερο βάθος χρόνου.

Η μετοχή του ΟΠΑΠ σημειώνει μικρή πτώση κατά 0,21%. Όπως ανακοινώθηκε χθες, η διάθεση του 24,61% του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουλίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/05/637989.htm .

Σημαντικά κέρδη (3,42%) καταγράφει η μετοχή της Alpha Επενδύσεων. Η εν λόγω εταιρεία, όπως ανακοινώθηκε χθες, πρόκειται να απορροφηθεί από την Alpha Bank http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/05/638017.htm .

Τέλος, μεγαλύτερη άνοδο (6,13%) σημειώνει η μετοχή των Μινωικών Γραμμών. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η υποβολή δημόσιας προσφοράς για την παραπάνω εταιρεία.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα