Υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 13:37

Στα χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω αβεβαιότητας για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία και την Ιταλία. Στάση αναμονής τηρούν, επίσης, οι επενδυτές εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Στις 13.29 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραφε απώλειες 0,37% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 1,3533 δολάρια.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι κατηγορίες για παράνομες πληρωμές που βαραίνουν την κυβέρνηση Ραχόι σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία υποδεικνύουν τους κινδύνους που εξακολουθούν να υπάρχουν στην Ευρώπη και οι οποίοι ανακόπτουν την ανοδική πορεία των αγορών.

Το γεν υποχώρησε σήμερα στα χαμηλά τριών ετών έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 94,075 γεν, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του κεντρικού τραπεζίτη της Ιαπωνίας, η οποία ανοίγει το δρόμο για άσκηση πιο επιθετικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Στη συνέχεια, ωστόσο, το ιαπωνικό νόμισμα ανέκτησε το χαμένο έδαφος και η ισοτιμία υποχώρησε στα 93,67 γεν στις 13.24 (ώρα Ελλάδος).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα