Κατά 9,9% ενισχύθηκε σε εβδομαδιαία βάση ο Γ.Δ.

Παρασκευή, 06 Ιουνίου 2003 16:31
UPD:16:36

ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ άνοδο για την πλειονότητα των μετοχών ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στη Σοφοκλέους. Το κλίμα ήταν θετικό στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης με τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου και του ΟΤΕ να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Οι τοποθετήσεις ενισχύθηκαν σημαντικά σε όλο το φάσμα της αγοράς κατά το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών με αφορμή τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και την περαιτέρω άνοδο των μετοχών στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Σημειώνεται ότι τα κέρδη του Xetra DAX στη Φρανκφούρτη ξεπερνούν αυτή την ώρα το 3%. Αισθητή αύξηση παρουσίασε από εκείνη την ώρα και η αξία των συναλλαγών.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε στις 1.876,64 μονάδες, στο υψηλότερο επίπεδο της ημέρας, ενισχυμένος κατά 2,43%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση ενισχύθηκε κατά 9,9%.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε και σήμερα ο τζίρος, ο οποίος έφθασε τα 173 εκατομμύρια ευρώ, περίπου στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα.

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 292 σημείωσαν άνοδο (5 limit up), 34 υποχώρησαν και 38 παρέμειναν σταθερές.

Όλοι οι κλαδικοί δείκτες έκλεισαν με θετικό πρόσημο με εξαίρεση το δείκτη των διυλιστηρίων, ο οποίος υποχώρησε οριακά κατά 0,12%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παραπάνω δείκτης από τις 30/5/2003, όταν ανακοινώθηκε η συγχώνευση Πετρόλα-ΕΛ.ΠΕ., καταγράφει συνολικές απώλειες της τάξεως του 2%.

Τα σημαντικότερα κέρδη (10,18%) κατέγραψε σήμερα ο δείκτης των εκδόσεων-εκτυπώσεων με τη μετοχή της Τεγόπουλος Εκδόσεις να κλείνει ενισχυμένη κατά 17,65%.

Ακολούθησε ο δείκτης των ασφαλειών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 8,62% ανεβάζοντας τα εβδομαδιαία κέρδη του στο 31,8%.

Οι δείκτες των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών ενισχύθηκαν κατά 2,79% και 2,60% αντιστοίχως.

Η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο κατά 4,19%, ενώ οι μετοχές της Εμπορικής και της ΕΤΒΑ έκλεισαν με κέρδη άνω του 5% η κάθε μία. Μεγάλη άνοδο (6,56%) σημείωσε και η μετοχή της Coca Cola.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα