Ο Γ. Παπαντωνίου για τις τουρκικές προκλήσεις το Αιγαίο

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2003 12:29

«Η Ελλάδα δεν θα παίξει στο παιχνίδι της έντασης που δημιουργεί η Τουρκία, σχολίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου από την ακριτική Αλεξανδρούπολη την προκλητική στάση που τηρεί η γειτονική χώρα στο Αιγαίο τους τελευταίους μήνες.

Ο κ. Παπαντωνίου επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει ενημερώσει σχετικά τόσο το ΝΑΤΟ όσο και την Ευρωπαϊκή Ενωση για την αυξημένη προκλητικότητα της Τουρκίας, για τους κινδύνους που περικλείει αυτή η στάση και για τον προκλητικό χαρακτήρα της, που φτάνει μέχρι την παρενόχληση πολιτικών αεροσκάφων.

Παράλληλα επέστησε την προσοχή στην Τουρκία να αποφύγει επεισόδια ή ατυχήματα εντός ή εκτός εισαγωγικών που μπορεί να προκάλεσουν σοβαρά προβλήματα στις διμερείς σχέσεις.

Οι ελληνικές ενοπλες δυνάμεις, κατέληξε, με ψυχραιμία, σταθερότητα και ευρισκόμενες σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της γείτονος, βάσει συγκεκρικένων οδηγίων που έχουν δοθεί και σύμφωνα με τις οποίες είναι η αποφυγή συμμετοχής τους σε διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοια ατυχήματα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα