Διεκόπη το ανοδικό σερί στο Τόκιο

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 10:05
UPD:10:09

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για πρώτη φορά μετά από εννέα συνεδριάσεις κατέγραψε σήμερα ο δείκτης Topix στον απόηχο της προειδοποίησης που απηύθυνε η Motorola για την κερδοφορία της στο δεύτερο τρίμηνο http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/10/647162.htm και την υποχώρηση της Wall Street http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/10/647174.htm .

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών που είχαν καταγράψει σημαντικά κέρδη στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι τίτλοι της Sony και της Canon υποχώρησαν κατά 3,66% και 1,72% αντιστοίχως.

Πτωτικά κινήθηκε και ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών με τη μετοχή της NTT DoCoMo να κλείνει με απώλειες της τάξεως του 1,50%. Μεγαλύτερη πτώση (2,02%) σημείωσε η μετοχή της Murata Manufacturing. Η εν λόγω εταιρεία κατασκευάζει εξαρτήματα για συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Στον αντίποδα, επιλεκτικές τοποθετήσεις σημειώθηκαν στον κλάδο των τραπεζών. Τα σημαντικότερα κέρδη (7,58%) κατέγραψε ο τίτλος της Resona Holdings, της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιαπωνία.

Ανοδικά κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και η μετοχή της McDonald's Japan, η οποία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση στις τιμές των προϊόντων της που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου. Η τιμή του “Big Mac” θα αυξηθεί στα 250 γιεν από 224 γιεν που είναι σήμερα. Ωστόσο, προς το τέλος της συνεδρίασης η μετοχική τιμή της Mc’Donald’s Japan απώλεσε τα αρχικά της κέρδη και έκλεισε με απώλειες 0,96%.

Τέλος, μικρή πτώση σημείωσε η μετοχή της Nissan Motor. Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, την 1η Ιουλίου θα αρχίσει να δραστηριοποιείται η κοινοπραξία -ύψους 2 δισ. δολαρίων- της Nissan Motor με την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία αυτοκινήτων της Κίνας, με έξι νέα μοντέλα να ετοιμάζονται να «κατακτήσουν» την ταχύτατα αναπτυσσόμενη κινεζική αγορά.

Η Nissan συνεργάσθηκε με την Dongfeng Motor, αποκτώντας μέσω της κοινοπραξίας παρουσία σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 0,38%, στις 8.789,09 μονάδες. Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 869,56 μονάδες μειωμένος κατά 0,55%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα