Σε χαμηλά επίπεδα οι τιμές των καυσίμων στη χώρα

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 12:20

Αύξηση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα της τιμής του αργού πετρελαίου τύπου Brent, σε τιμές πάνω από τη ζώνη του OPEC (24-26 δολ. το βαρέλι).

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης, η αύξηση της τιμής αποδίδεται στην αναμενόμενη απόφαση των χωρών του OPEC σχετικά με το ύψος της παραγωγής τους. Έτσι, χθες, 9 Ιουνίου 2003, η τιμή του αργού στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έκλεισε στα 28,66 δολ. το βαρέλι.

Παρ' όλα αυτά, η ελληνική αγορά καυσίμου κινείται ώριμα, ομαλά και ψύχραιμα, αποδεικνύοντας στην πράξη την λειτουργία του ανταγωνισμού και την συγκράτηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα, τα χαμηλότερα κατά την Eurostat στην Ευρώπη.

Χθες, η μέση τιμή της αμόλυβδης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν 0,714 και 0,688 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα.

Δεδομένης της συγκυρίας, το υπουργείο Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω λειτουργίας του ανταγωνισμού και μείωσης των τιμών, συνιστά στο καταναλωτικό κοινό, να προμηθεύεται καύσιμα από τα πρατήρια υγρών καυσίμων, επιλέγοντας το φθηνότερο πρατήριο της κάθε γειτονιάς, στοιχεία για τα οποία υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.ypan.gr (ενώ αποστέλλονται και στις εφημερίδες), τονίζοντας ότι οι έλεγχοι που διενεργεί με τα συνεργεία ελέγχου (ΚΕΔΑΚ) εγγυώνται την ποιότητα του καυσίμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα