Μικρή πτώση στη Σοφοκλέους

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 16:54

Μετά από αρκετές εναλλαγές τάσεων, ο γενικός δείκτης έκλεισε με αρνητικό πρόσημο για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πιέσεων σε δεικτοβαρείς τίτλους κατά το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών.

Σημάδια «κόπωσης» εμφάνισαν και οι μετοχές της περιφέρειας, ενώ μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις ήταν και ο ημερήσιος τζίρος.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών υποχώρησε οριακά κατά 0,27% και έκλεισε στις 1.863,47 μονάδες έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 1.858,70 και τις 1.877,49 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 155 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων 9,8 εκατομμύρια ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις πακέτων http://www.naftemporiki.gr/markets/blocktrades.asp .

Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 147 σημείωσαν άνοδο (5 limit up), 168 υποχώρησαν και 47 παρέμειναν αμετάβλητες.

Πτώση σημείωσε και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών. Τις σημαντικότερες απώλειες (2,75%) κατέγραψε ο δείκτης εκδόσεων-εκτυπώσεων, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο (3,49%) ο ασφαλιστικός.

Σημαντικές απώλειες (4,8%) κατέγραψε η μετοχή της Intracom στον απόηχο της είδησης ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Κρουσταλλάκης ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για τις κατηγορίες σε βάρος του επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα