Ξιφίας Α.Ε: Απάντηση σε επιστολή του ΧΑ

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 17:24

Σε συνέχεια επιστολής της εταιρίας της 6.6.2003 και ακόλουθης επιστολής του Χ.Α. της 6.6.2003, η εταιρία με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα εξής:

Η υπαγωγή της ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. στις διατάξεις του άρθρου 45 του αναπτυξιακού νόμου 1892/1990 προωθήθηκε με πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρίας έχοντας την στήριξη της πλειοψηφίας των πιστωτών της.

Δεδομένης της μετακύλισης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης της συμμετοχής επενδυτικού σχήματος στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, η εταιρία προέβη στην νομική αυτή κίνηση η οποία της επιτρέπει, αφ’ ενός μεν να αντιμετωπίσει (παρ. 6 του άρθρου 45 Ν.1892/1990) επιτυχώς κινήσεις νομικών μέτρων, εκκρεμών ή όχι, μικρής μερίδας πιστωτών της στα οποία αναφέρθηκε η εταιρία σε προηγούμενες ενημερώσεις της, αφετέρου δε να προετοιμάσει ομαλώς την μετάβαση στο άρθρο 44 του ίδιου νόμου και τον οριστικό περιορισμό, κατά τις προβλέψεις του νόμου, των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρίας επωφελεία της εταιρίας και των μετόχων της.

Θα πρέπει επιπροσθέτως να σημειωθεί ότι τόσο μέχρι την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου, όσο και μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε λήψη ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της εταιρίας.

Η συζήτηση της αίτησης διεξήχθη στο Εφετείο Θράκης στις 9 Μαϊου 2003 κατόπιν της από 15 Απριλίου 2003 αίτησης της ΞΙΦΙΑΣ Α.Ε. και η σχετική απόφαση, η οποία ισχύει από τις 21 Μαϊου 2003 και για ένα εξάμηνο, γνωστοποιήθηκε στην εταιρία μας στις 5 Ιουνίου 2003. Είναι σκόπιμο να τονιστεί η ανάγκη για τον απολύτως εχέμυθο χαρακτήρα της συγκεκριμένης κίνησης για την επιτυχή έκβασής της και την διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρίας και κατ’ επέκταση και των μετόχων της.

Η ανωτέρω απόφαση προβλέπει τον διορισμό του κ. Ευάγγελου Φιλιππάκου, οικονομολόγου, ως αρμοδίου επιτρόπου για τον συντονισμό των ενεργειών για την μετάβαση στο άρθρο 44 Ν.1892/1990 και την διαμεσολάβηση και οριστική ρύθμιση των υποχρεώσεων της εταιρίας με τους πιστωτές της. Σημειώνεται ότι ο ανωτέρω ρόλος του επιτρόπου σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τα εταιρικά όργανα και συνεπώς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας εξακολουθεί να έχει την εξουσία διαχείρισης των εταιρικών υποθέσεων (επιχειρηματική δραστηριότητα εν γένει, συναλλαγές με τρίτους, πληρωμές προμηθευτών κ.τ.λ.), απαιτουμένης της συναίνεσης του επιτρόπου μόνο για την οποιαδήποτε, πιθανή, διάθεση περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα