Πρόστιμα 36.000 ευρώ επέβαλε η Ε.Κ.

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2003 17:41

Tην επιβολή προστίμων 36.000 ευρώ αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα αποφάσισε την επιβολή προστίμου:

- 3.000 ευρώ στην Artion ARTION ΑΧΕΠΕΥ για παράβαση του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ.

- 15.000 ευρώ στον κ. Συνατσάκη Γεώργιο, πρόεδρο και μέτοχο της εταιρείας Δομική Κρήτης ΑΕ, διότι μετέβαλε τις προθέσεις του για πώληση μετοχών που είχε προαναγγείλει, και προέβη εκπρόθεσμα σε γνωστοποίηση της μεταβολής.

- 3.000 ευρώ στην εταιρεία Ξιφίας ΑΕ και 15.000 ευρώ στην ΕΤΒΑ διότι δημοσίευσαν εκπρόθεσμα τις περιοδικές οικονομικές καταστάσεις τους. Επιπλέον, η τελευταία δεν δημοσίευσε τον πίνακα διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων.

Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιγοράς ενέκρινε:

- Το πληροφοριακό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της DEUTSCHE BANK AG για την απόκτηση των μετοχών της NEW MILLENIUM INVESTMENTS ΑΕΕΧ.

- Απόφαση για τον καθορισμό ειδικών προσόντων και διαδικασίας πιστοποίησης χρηματιστηριακών εκπροσώπων, που υπηρετούν πριν την έναρξη του νόμου 2696/96, για την ειδικότητα του υπευθύνου παροχής επενδυτικών συμβουλών.

- Απόφαση για τη διαμόρφωση ορίων διακύμανσης των μετοχών την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους έπειτα από συγκεκριμένες εταιρικές πράξεις. Ειδικότερα, το χαμηλό όριο διακύμανσης -12% (και κατ' επέκταση -18%) της τιμής της μετοχής την πρώτη ημέρα κατά την οποία λαμβάνει χώρα προσαρμογή της τιμής της μετοχής λόγω εταιρικής πράξης, θα διαμορφώνεται με βάση τη χαμηλότερη τιμή μεταξύ της τιμής κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας και προσαρμοσμένης τιμής.

Το υψηλό όριο ημερήσιας διακύμανσης +12% (και κατ' επέκταση +18%), την πρώτη ημέρα κατά την οποία λαμβάνει χώρα η προσαρμογή της τιμής της μετοχής λόγω εταιρικής πράξης, θα διαμορφώνεται με βάση τη υψηλότερη τιμή μεταξύ της τιμής κλεισίματος της προηγούμενης ημέρας και προσαρμοσμένης τιμής.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα