Ανακάμπτει το ευρώ έναντι γεν, δολαρίου

Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013 13:34

Στα υψηλά δυόμισι ετών ανέρχεται σήμερα το ευρώ έναντι του γεν, μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον ιδιωτικό τομέα στην Ευρωζώνη, ενώ κέρδη καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα και έναντι του αμερικανικού.

Στις 13.22 (ώρα Ελλάδος), το ευρώ ανερχόταν στα 126,28 γεν, ενισχυμένο κατά 1,15%, ενώ έναντι του δολαρίου κατέγραφε κέρδη 0,37% και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στα 1,3564 δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Markit, η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Ιανουάριο με τον μικρότερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών.

Στην πλειονότητά τους οι αναλυτές αναμένουν διορθωτικές κινήσεις στην αγορά αυτή την εβδομάδα, μετά το πρόσφατο ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές στον απόηχο των ενδείξεων για σταθεροποίηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη.

«Αυτό που περιμένουμε σε αυτή τη φάση είναι διόρθρωση ή εμπέδωση [των κερδών], σχολιάζει στο Reuters ο Φιλίπ Τζίτζελς από την BNP Paribas Fortis Global Markets στις Βρυξέλλες.

Όπως εξηγεί, μετά τη διόρθωση αναμένεται επικρατήσουν οι τάσεις που προϋπήρχαν, εφόσον παραμένουν οι δύο βασικοί παράγοντες της ανόδου: η παροχή ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες και οι ενδείξεις για οικονομική ανάκαμψη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα