ΕΣΕΕ: Μεγάλη ανταπόκριση εμπόρων στο πρόγραμμα υποστήριξης ΜμΕ

Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 10:27
REUTERS/JOHN KOLESIDIS

Μεγάλη απήχηση στις τάξεις των μικρών και μεσαίων εμπόρων γνωρίζει το πρόγραμμα Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων της ΕΣΕΕ, όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Οι μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας βρίσκονται αντιμέτωπες με κρίσιμα προβλήματα, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η δραματική μείωση του τζίρου και η απειλή έξωσης, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο όχι μόνο την ανταγωνιστικότητά τους αλλά την ίδια τη βιωσιμότητά τους, λέει η ΕΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως είναι περισσότερο από αναγκαίο οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να υποστηριχθούν αποτελεσματικά, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην κρισιμότητα της κατάστασης, να διατηρήσουν ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους αλλά και τις θέσεις εργασίας που αυτές προσφέρουν και έτσι να διαφυλαχτεί όσο είναι δυνατόν ο επιχειρηματικός ιστός αλλά και η κοινωνική συνοχή στη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ σχεδίασε και παρέχει προς τις εμπορικές επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ανάλογες ανάγκες την δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη για φορολογικά, ασφαλιστικά, εργασιακά, μισθώματα και τραπεζικά προβλήματα μέσω του προγράμματος Υποστήριξης Μικρομεσαίων Εμπορικών Επιχειρήσεων. 

Στόχος της ΕΣΕΕ είναι η ελάφρυνση των επιπτώσεων της ύφεσης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εμπορικών επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα και η διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους σε μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον ορίζοντα.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα