Telecom Italia : Πώληση τμημάτων για μείωση του χρέους

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 11:05

Στην πώληση του 62% όλων του τμήματος τηλεφωνικών καταλόγων στον όμιλο που ελέγχεται από την BC Partners Ltd., προχώρησε η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Telecom Italia SpA, αντί του ποσού των τριών δισ. ευρώ (3,5 δισ. δολ.) με απώτερο σκοπό τη μείωση του χρέους της.

Η πώληση αυτή, θα μειώσει το χρέος της Telecom Italia κατά 3,74 δισ. ευρώ, ανακοινώθηκε σχετικά, ενώ η αξία του εν λόγω τμήματος, ανέρχεται σε 5,7 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Marco Tronchetti Provera, δεσμεύθηκε να ενώσει την Telecom Italia με την μητρική εταιρεία Olivett SpA, προκειμένου να μειώσει τους κρίκους της αλυσίδας των εταιρειών που την ελέγχουν. Αυτή η συγχώνευση θα υπερδιπλασιάσει το χρέος της Telecom Italia, σε περισσότερα από 40 δισ. ευρώ.

Το τμήμα των τηλεφωνικών καταλόγων ελέγχεται από τη Seat Pagine Gialle Spa της Telecom Italia. Για την προετοιμασία της πώλησης η Tronchett Provera διαχώρισε το τμήμα με τις κίτρινες σελίδες (Χρυσός Οδηγός) από τους κανονικούς καταλόγους εύρεσης, αλλά και από τις υπηρεσίες Internet και μέσων.

H Seat, της οποίας το 56% ανήκει στην Telecom Italia, θα διατηρήσει το τμήμα Internet και μέσων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα