Ξεκινά η εμπορική λειτουργία της Cosmofon στην ΠΓΔΜ

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 13:33

Ξεκινά αύριο, 12 Ιουνίου, η εμπορική λειτουργία της δεύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην πΓΔΜ, με το όνομα Cosmofon. Η Cosmofon αποτελεί θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΟΤΕ, ενώ τη διαχειριστική ευθύνη (management) έχει αναλάβει η COSMOTE.

Σύμφωνα με τον αρχικό στρατηγικό σχεδιασμό της COSMOTE για τη λειτουργία της Cosmofon, προτεραιότητα δόθηκε στην ταχεία εγκατάσταση του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, στη δυναμική ανάπτυξη του εμπορικού δικτύου, καθώς και την παροχή πρωτοποριακών για τη χώρα υπηρεσιών σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγους μόνο μήνες από την ανάληψη της διαχείρισης από την COSMOTE, εγκαταστάθηκε τηλεπικοινωνιακό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας το οποίο καλύπτει τα 2/3 της χώρας. Το ήδη εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο περιλαμβάνει 113 καταστήματα εμπορικών αντιπροσώπων και 3 αποκλειστικά καταστήματα Cosmofon, τα οποία προγραμματίζεται να ανέλθουν σε 8 ως το τέλος του χρόνου, αλλά και 2.000 σημεία πώλησης των καρτοκινητών προϊόντων.

Τέλος, η τιμολογιακή πολιτική περιλαμβάνει χρέωση ανά δευτερόλεπτο (η οποία προσφέρεται για πρώτη φορά στη χώρα από την Cosmofon), κλιμακωτές χρεώσεις και χαμηλό πάγιο για τους συνδρομητές με συμβόλαιο, αλλά και δωρεάν παροχή μιας σειράς υπηρεσιών (τηλεφωνητής, αναμονή κλήσεων, αναγνώριση κλήσεων, κλπ).

Η Cosmofon απασχολεί 150 υπαλλήλους, εκ των οποίων το 73% περίπου είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας προγραμματίζεται να ανέλθει σε περίπου 250 υπαλλήλους ως το τέλος του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της COSMOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Με όραμα να καταστήσουμε την κινητή τηλεφωνία προσιτή σε όλους και αξιοποιώντας την εμπειρία των στελεχών μας από την ελληνική και αλβανική αγορά, ξεκινάμε αύριο την εμπορική λειτουργία της Cosmofon.

Στόχος μας είναι να αποδώσουμε ενισχυμένες υπεραξίες στον Όμιλο ΟΤΕ με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο, αλλά και να εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή στον τηλεπικοινωνιακό χάρτη της χώρας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα