ΥΠΟΙΚ: Επιστροφή στην ανάπτυξη από τον Οκτώβριο

Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2013 19:24
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Την εκτίμηση ότι από τον Οκτώβριο η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη εκφράζει ο Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», σημειώνοντας παράλληλα ότι από το 2014 που, όπως λέει, θα είναι έτος ανάκαψης, η κυβέρνηση θα μπορέσει να προχωρήσει σε διορθώσεις των μέτρων που έχει λάβει.

Ο υπουργός Οικονομικών προκαλεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να δημοσιοποιήσει τι του είπαν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε και εκπρόσωποι του ΔΝΤ για τις θέσεις του. Ταυτόχρονα καλεί όσους διαφωνούν με τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα να του υποδείξουν κάποιον πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης.

Σε άλλη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News και ερωτηθείς σχετικά με τις επικρίσεις που δέχθηκε στο θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι ακολουθεί την πολιτική που έχει συμφωνήσει η χώρα «με τις υπογραφές του κ. Σαμαρά, του κ. Προβόπουλου και τη συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση«

«Ο Πρωθυπουργός καταλαβαίνει και με στηρίζει απόλυτα. Είναι ο καλύτερος σύμμαχος μου», αναφέρει.

Aπόλυτη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών παρείχε στο μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα». «Ο Γιάννης Στουρνάρας χαίρει της εκτίμησης όλων μας. Κάνει μία πολύ δύσκολη δουλειά πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι όσοι βουλευτές αντιδρούσαν για το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων, πείστηκαν από τις εξηγήσεις του υπουργού Οικονομικών και πρόσθεσε ότι «με μία καλύτερη συνεννόηση θα αποφεύγονται τέτοια ζητήματα και με μία καλύτερη επικοινωνία».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα