Vodafone-Panafon: Αύξηση μ/κ και διεύρυνση του σκοπού

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 17:40

Εγκρίθηκε από τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Vodafone-Panafon το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης με Απορρόφηση της Vizzavi (ΕΛΛΑΣ).

Eπιπλέον, ενεκρίθη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Vodafone-Panafon α) κατά το ποσό της διαφοράς μεταξύ του εισφερομένου μετοχικού

κεφαλαίου της απορροφώμενης Vizzavi μείον της αξίας της συμμετοχής της απορροφώσας στην απορροφώμενη, β) λόγω αναπροσαρμογής αξίας της των παγίων της εταιρείας, γ) με κεφαλαιοποίηση του υπολοίπου κερδών εις νέον της εταιρείας της χρήσης 1/4/2001-31/3/2002 για την στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης θα ανέρχεται σε 195.593.040 ευρώ, και θα διαιρείται σε 543.314.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ευρώ 0,36 η κάθε μία.

Επίσης, αποφασίστηκε η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας, προκειμένου η Vodafone να προχωρήσει στην ίδρυση Κοινοφελούς Ιδρύματος, που θα υποστηρίζει ενέργειες με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς επίσης και ενέργειες που έχουν σχέση με τις τέχνες και τον πολιτισμό. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο του ιδρύματος, θα είναι 290.000 ευρώ. Μέρος των εσόδων της εταιρείας θα πηγαίνει προς ενίσχυση των πόρων του

Ιδρύματος, το οποίο επίσης θα ενισχυεται και από το Vodafone Foundation του Vodafone Group Plc.

Η γ.σ. ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης με την Ιntracom Α.Ε. για την προμήθεια συστήματος επιτήρησης και διαχείρισης οπτικής ίνας (FOMMS), κόστους 283.821 ευρώ.

Τέλος, η γ.σ. ενέκρινε τη χορήγηση από την εκ των ιδρυτριών, βρετανική Vodafone, δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών αυτής (INTERNATIONAL EXECUTIVE OPTIONS), σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, όπως επίσης και την χρηματοδότηση του trust για την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα