Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2003 19:13

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη μένοντας ανεπηρέαστοι από το πτωτικό άνοιγμα των χρηματιστηρίων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.150,10 μονάδες αυξημένος κατά 0,90%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.121,9 μονάδες με κέρδη 1,23% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX ενισχύεται κατά 1,08% έχοντας φθάσει τις 3.174,32 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με τη μετοχή της Royal Bank of Scotland να κλείνει ενισχυμένη κατά 6,23%.

Η δεύτερη μεγαλύτερη βρετανική τράπεζα προέβη σε συμφωνία εξαγοράς της Churchill Insurance από την Credit Suisse αντί 1,8 δισεκ. δολ. σε μετρητά.

Παράλληλα, η Royal Bank of Scotland ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματά της στο πρώτο εξάμηνο θα είναι σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι μετοχές των γερμανικών Commerzbank και Deutsche Bank ενισχύονται κατά 6,21% και 5,31% αντιστοίχως. Έντονες είναι οι φήμες ότι μεγάλη αμερικανική τράπεζα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Commerzbank. Εκπρόσωπος της τελευταίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Αξιόλογη άνοδο (2,31%) σημειώνει και ο τίτλος της γερμανικής Allianz. Η μετοχή του γερμανικού ασφαλιστικού ομίλου βρέθηκε και χθες στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ύστερα από φήμες που κυκλοφόρησαν στην αγορά ότι η Bank of America ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Dresdner Bank, μια προοπτική που αρκετοί αναλυτές πάντως θεωρούν απίθανη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα