Παραιτείται από μπόνους 2,75 εκατ. λιρών ο CEΟ της Barclays

Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 16:30

Την απόφασή του να παραιτηθεί από το μπόνους ύψους 2,75 εκατ. λιρών που δικαιούται για το 2012 ανακοίνωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Άντονι Τζένκινς, θέλοντας να δείξει ότι έχει επίγνωση της δύσκολης χρονιάς που πέρασε η τράπεζα.

REUTERS

Όπως εξήγησε ο CEO της Barclays, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, με την απόφασή του αυτή θέλει να θέσει τέλος στη φημολογία σχετικά με το μπόνους του και να μην δώσει αφορμή για δημόσιες επικρίσεις. Οι ετήσιες απολαβές του κ. Τζένκινς ανέρχονται σε 1,1 εκατ. λίρες.

Η αμοιβή των τραπεζικών στελεχών αποτελεί ευαίσθητο θέμα στη Βρετανία, καθώς οι βουλευτές όλων των κομμάτων ζητούν περικοπή των υπέρογκων μπόνους στις τράπεζες σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τη γενική αγανάκτηση που επικρατεί μετά τη χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Η Barclays δέχεται έντονες πιέσεις να περιορίσει τις αμοιβές προς τα στελέχη της, ιδίως μετά την πρόσφατη επιβολή προστίμου 450 εκατ. δολαρίων εξαιτίας της συμμετοχή της στο διεθνές σκάνδαλο χειραγώγησης επιτοκίων. Η βρετανική τράπεζα βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης των μπόνους για το 2012 και εκτιμάται ότι θα προβεί σε περικοπές 20%.

Πηγή: Reuters
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα