Eurostat: Ελληνική πρωτιά στην ανεργία

Σταθερή στο 11,7% η ανεργία στην Ευρωζώνη
Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 12:32
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. κατέχει η Ελλάδα, με την Ισπανία να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

EUROSTAT
Η Eurostat για την ανεργία στην Ευρωζώνη

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα σκαρφάλωσε τον Οκτώβριο στο 26,8%, ενώ στην Ισπανία ανήλθε στο 26,1%.

Το ποσοστό της Ελλάδας ήταν το υψηλότερο στην Ε.Ε., ενώ στις επιμέρους κατηγορίες το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες ήταν 24,1%, στις γυναίκες 30,4% και στους νέους κάτω των 25 ετών 57,6%. Σημειώνεται ότι και στις τρεις κατηγορίες ανέργων η Ελλάδα είχε τις χειρότερες επιδόσεις στην Ε.Ε.

Στην Ευρωζώνη, συνολικά, η ανεργία παρέμεινε σταθερή τον Δεκέμβριο στο 11,7%.

Σε ξεχωριστά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, αναφέρεται πως ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη υποχώρησε στο 2% τον Ιανουάριο από 2,2% που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Η απροσδόκητη μείωσή του έρχεται μία εβδομάδα πριν από την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια.

Ο πληθωρισμός βρίσκεται κοντά στον στόχο της ΕΚΤ για λίγο κάτω από το 2% και σε συνδυασμό με την ανεργία - ρεκόρ δίνει το περιθώριο στην ΕΚΤ να μειώσει εκ νέου τα επιτόκια για να τονώσει την οικονομία.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα