Να κρατικοποιηθούν τα μεταλλεία και μετά να πουληθούν, προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 16:56

«Πληρώνουμε το τίμημα των πράξεών μας και των αποφάσεων που πήραμε όλα τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος για τα μεταλλεία της TVX στη Χαλκιδική.

«Επρεπε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι για να δείξουμε τη συμπαραστασή μας στους εργαζόμενους, ενώ όταν γίνονταν λάθος βήματα, κανείς δεν έκανε τίποτα να τα αποτρέψει. Η κυβέρνηση προσπάθησε, η ευθύνη όμως βαρύνει τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, τις τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες κλπ».

Παρόλο που εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει άλλη λύση από το να γίνει κρατικοποίηση για λίγο καιρό των μεταλλείων και μετά να πουληθούν. Αναφερόμενος στην καναδική εταιρία TVX, επεσήμανε ότι κατέρρευσε λόγω της επένδυσης που πραγματοποίησε στην Ελλάδα, καθώς έχασε 300 εκατ. ευρώ. Ανέφερε επίσης ότι έγιναν πολλά λάθη από την πλευρά του μάνατζμεντ, οι οποίοι έκαναν σπατάλες εκτός πραγματικότητας. Η εμμονή της διοίκησης να γίνει εκεί το εργοστάσιο δεν ήταν μονόδρομος, σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο και σίγουρα θα μπορούσε να γίνει αλλού. «Δεν υπάρχει εταιρεία μεταλλευτική στον κόσμο που να μην γνωρίζει την ιστορία της TVX, άρα δεύτερο κορόιδο δεν θα βρούμε».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα