Τράπεζα Πειραιώς: Παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ

Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2003 18:28

Οι στρατηγικοί στόχοι του Ομίλου της τράπεζας Πειραιώς για την επόμενη πενταετία επικεντρώνονται στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης, στη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, και στην αύξηση της περιουσίας των μετόχων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Ιάκωβος Γεωργάνας, σε παρουσιάση στον ΣΜΕΧΑ. Ο κ. Γεωργάνας αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του Ομίλου τα τελευταία έτη που κατέχει την πέμπτη θέση στην εμπορική τραπεζική, την τέταρτη στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, την τρίτη θέση στην καταναλωτική πίστη και στην αγορά του leasing, και την πρώτη θέση στην αγορά των εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου και στην αγορά της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Γεωργάνας στην βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου Πειραιώς, με αποτέλεσμα, τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, το πρώτο τρίμηνο του 2003, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002, να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3,8%. Η βελτίωση αυτή αποδίδεται στην ενίσχυση των οργανικών εσόδων από επαναλαμβανόμενες εργασίες, αλλά και στη συγκράτηση των γενικών εξόδων λειτουργίας.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεωργάνας εξέφρασε την πίστη του ότι θα κατακτήσει οπωσδήποτε, είτε σε 10 είτε σε 15 χρόνια, την πραγματική σύγκλιση.

Το περιθώριο ανάπτυξης των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλο, πρόσθεσε, και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στους τομείς της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των τραπεζοασφαλειών και της διαχείρισης ενεργητικού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα