Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας ροδάκινων

Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2003 16:43
UPD:16:56

Μέτρα που αποσκοπούν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας του κλάδου της μεταποιητικής βιομηχανίας, των ομάδων παραγωγών καθώς και των συναφών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ροδάκινου, αποφασίστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, υπό την προεδρία του Ν. Χριστοδουλάκη. Αποφασίστηκαν:

- Η δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς και αυτών που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες στο τρέχον έτος και στα έτη 2004 και 2005. Η ευχέρεια αυτή περιλαμβάνει την αναστολή καταβολής των ληξιπρόθεσμων δόσεων για το παραπάνω χρονικό διάστημα και την επιδότηση του επιτοκίου κατά 50%.

- Η οργάνωση και ενίσχυση προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης του υφιστάμενου μόνιμου προσωπικού των επιχειρήσεων.

- Η καταβολή ειδικού έκτακτου επιδόματος στο εποχικά απασχολούμενο προσωπικό των επιχειρήσεων.

- Η στήριξη της εξαγωγικής προσπάθειας των επιχειρήσεων μέσα απο ειδικά προγράμματα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).

Τα μέτρα αφορούν επιχειρήσεις που έχουν δραστηριότητα στην μεταποίηση και εμπορία ροδάκινων τουλάχιστον κατά 67% του συνολικού κύκλου εργασιών τους, είναι οικονομικά βιώσιμες και θα διατηρήσουν όλες τις θέσεις απασχόλησης του μόνιμου προσωπικού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα