Απαισιόδοξοι οι γερμανοί επιχειρηματίες

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2003 12:46
UPD:12:53

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι γερμανοί επιχειρηματίες για τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας τους κυρίως λόγω των έντονων ανησυχιών για τις επιπτώσεις του ισχυρού ευρώ στις γερμανικές εξαγωγές.

Όπως προκύπτει από έρευνα της γερμανικής ένωσης βιομηχάνων DIHK σε περισσότερες από 21.000 επιχειρήσεις της χώρας, οι προσδοκίες των γερμανών επιχειρηματιών υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, στην περίοδο δηλαδή της ύφεσης του 1993.

Περίπου το 20% των εταιρειών που έλαβαν μέρος στην έρευνα εμφανίζονται απαισιόδοξες για τις προοπτικές των εξαγωγών τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην προηγούμενη έρευνα της DIHK ήταν της τάξεως του 11%.

Τα σημερινά επίπεδα της ισοτιμίας του ευρώ αποτελούν ήδη «πονοκέφαλο» για τις γερμανικές εταιρείες, δήλωσε οικονομολόγος της DIHK, η οποία αριθμεί τρία εκατομμύρια μέλη, κυρίως μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Επισήμανε παράλληλα ότι προς το παρόν οι γερμανικές εταιρείες δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, ενώ θεωρούν ότι η σταθερότητα των τιμών ενθαρρύνει την κατανάλωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα