Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα σε σύνολο έξι. Οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών, όπως της Honda Motor Co. και της Fanuc Ltd. σημείωναν κέρδη, μετά την έκθεση, η οποία έδειξε ότι η ζήτηση των καταναλωτών στις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

«Οι ιαπωνικές αγορές κινούνται θετικά καθώς βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Takahiro Nakayama, ο οποίος διαχειρίζεται 592 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Fukoku Capital Management Inc. στο Τόκυο. Ο ίδιος αγοράζει μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών και πουλά μετοχές εταιρειών κοινής ωφελείας, τις οποίες όμως αρνήθηκε να κατονομάσει.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,4% φθάνοντας στις 9.162,58 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Χθες, ο δείκτης έκλεισε πάνω από τις 9.000 μονάδες, για πρώτη φορά μέσα στο 2003.

Οι μετοχές της Nissan Motor Co., της τρίτης σε μέγεθος ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας εμφάνισαν τα υψηλότερα κέρδη σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους, μετά την αναθεώρηση της τιμής της μετοχής της προς τα πάνω, κατά 18%, από την Credit Suisse First Boston Securities (Japan) Ltd. Ο δείκτης Topix κέρδιζε 1,5%, φθάνοντας στις 898,38 μονάδες.

Αλλού στην Ασία, στην Ταϊβάν ο δείκτης TWSE αναρριχήθηκε κατά 1,4%, σημειώνοντας κέρδη για πέμπτη ημέρα, μετά και την άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που είχε εκδόσει για τη νήσο η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), αναφορικά με τον ιό του SARS. Οι μετοχές της China Airlines και της EVA Airways Corp. κινούντο ανοδικά.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδιζε ποσοστό 0,5%. Οι μετοχές της Chohung Bank, της πέμπτης σε μέγεθος τράπεζας της χώρας, σημείωναν κέρδη, καθώς έντονη είναι η εικοτολογία ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στην πώληση του μεριδίου που κατέχει σε αυτήν, στην ανταγωνίστριά της Shinhan Financial Group Ltd.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχωρούσε κατά 0,6%, βάζοντας τέλος στην άνοδο του 2,8% σε σύνολο εννέα ημερών.

Ολοι οι άλλοι δείκτες στην Ασία κινούντο ανοδικά εκτός από τους δείκτες στα Χρηματιστήρια της Ν. Ζηλανδίας και της Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα