Νέα άνοδος στο Τόκιο

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2003 09:59

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών παρέμειναν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη φορά στις τελευταίες έξι συνεδριάσεις.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ράλι των τελευταίων έξι εβδομάδων αποδίδεται μεταξύ άλλων στην ανάκαμψη της Wall Street, στα χαμηλά επίπεδα στα οποία είχαν υποχωρήσει οι μετοχές κορυφαίων ιαπωνικών εταιρειών, καθώς και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επισφαλών δανείων των ιαπωνικών τραπεζών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/18/664149.htm .

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε σήμερα κατά 0,66% και διαμορφώθηκε στις 9.092,97, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έφθασε μέχρι τις 9.188,95.

Μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 893,58 μονάδες αυξημένος κατά 0,95%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών –κυρίως αυτοκινητοβιομηχανιών- εν μέσω προσδοκιών για αύξηση της ζήτησης των προϊόντων τους στην αμερικανική αγορά.

Τις προσδοκίες αυτές συντηρούν τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που δίνονται καθημερινά στη δημοσιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζον Σνόου, προέβλεψε χθες «βελτίωση της αγοράς εργασίας, καθώς επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης φέτος» και «πραγματική ανάκαμψη» στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Οι παραπάνω δηλώσεις προσέφεραν στήριγμα στο δολάριο, που κατάφερε να διακόψει την πολυήμερη πτωτική του πορεία http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/06/18/664128.htm .

Η μετοχική τιμή της Nissan, της τρίτης μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 4,50%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδό της από τα τέλη του Απριλίου. Η Credit Suisse First Boston Securities προχώρησε στην αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής της Nissan κατά 18%.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψαν και οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με τον τίτλο της UFJ Holdings να κλείνει ενισχυμένη κατά 4,61%.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχθηκε ο τομέας υψηλής τεχνολογίας, καθώς πολλοί επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Οι μετοχές της Advantest και της Tokyo Electron υποχώρησαν κατά 0,39% και 1,28% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα